Best Practices

Bekijk de slimme, innovatieve oplossingen voor een praktische uitdaging binnen één van de pijlers.

10 april 2024

Best Practice voor gecombineerde afvalcontainer bij project Alliander bouw onderstation Sint Maartensbrug

In de regio tussen Burgerbrug, Petten en Schagerbrug wordt het elektriciteitsnet klaargestoomd voor de toekomst! In opdracht van Alliander, werkt K_Dekker aan een gloednieuw elektriciteitsstation in het hart van Sint Maartensbrug.
05 maart 2024

Best Practice voor Open Space bij project High Five

Op het Utrechtse Science Park realiseert VORM 2050 in opdracht van Jebber het gebouw ‘High Five’. Een groot woonblok gecombineerd met gemeenschappelijke en sociale voorzieningen.
14 november 2023

Best Practice voor ECO Railrunner bij project PHS Rijswijk-Delft Campus

Om meer treinen te kunnen laten rijden tussen Den Haag en Rotterdam, pakt ProRail het spoor in Rijswijk aan. We spreken Lukas Schottert (hoofduitvoerder) over dit grote, veelzijdige project.
31 oktober 2023

Best Practice voor olifantsgras bij project Gemaal Waardsedijk

In de gemeente Dijk en Waard wordt de spoorwegovergang vervangen door een tunnel, met aandacht voor de watergang ernaast. Ontdek hoe Beentjes GWW hier een duurzaam gemaal bouwt.
19 september 2023

Best Practice voor De Bouwpraktijk bij project 504 woningen Schermerhoek

ERA Contour en Smits Vastgoedzorg renoveren de flat de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. De 504 woningen worden ingrijpend verbeterd en verduurzaamd. Zo worden zij onder andere klaargemaakt om aardgasvrij te worden.
05 september 2023

Best Practice voor tijdelijke ontruimingsinstallatie bij project Justus in de Amsterdamse Sluisbuurt

J.P. van Eesteren ontwikkelt en bouwt woontoren Justus in de Sluisbuurt op Zeeburgereiland in Amsterdam. Het gaat om 289 nieuwe energiezuinige middenhuur woningen. Een groot bouwproject als dit brengt een speciaal soort dynamiek.
27 juni 2023

Best Practice voor de Boxen bij project Schiphol Airport MKS Treinperrons – Aanpassen Stijgpunten Plaza

BAM Infra B.V. voert werkzaamheden uit op het treinstation van Schiphol Airport. Hier pakken zij de bestaande stijgpunten aan; trappen, hellingbanen en liften. Het doel is Schiphol ook in de toekomst comfortabel, veilig en overzichtelijk houden.
13 juni 2023

Best Practice voor Grout-recycling installatie bij project Berghaus

Op de bouwplaats wordt veel aandacht besteed aan de omgeving, veiligheid en ook zeker het milieu. De grout recycling-installatie die op de bouwplaats wordt ingezet is dan ook door Bewuste Bouwers aangemerkt als een Best Practice.
07 maart 2023

Best Practice voor de VR Veiligheidstraining bij project Nieuwbouw van FWN Universiteit Leiden fase 2A

Op het project ‘Nieuwbouw van FWN Universiteit Leiden fase 2A’ van Heijmans herkennen en ondervinden medewerkers veilige en onveilige situaties en werkmethoden voordat er maar één voet op de bouwplaats is gezet.
06 december 2022

Best Practice voor de BIMprinter bij project ORC De Hazelaar

In opdracht van de Gemeente Rotterdam realiseert BAM Bouw en Techniek Integrale Projecten West het Rotterdams Onderwijs en Revalidatiecentrum (ROeR) voor stichting BOOR en Rijndam Revalidatie. Het project sleept een Best Practice in de wacht.
11 oktober 2022

Best Practice voor de projectintroductiefilm (‘weten waarvoor we bouwen’) bij project Bouwdeel ZUID, St. Jansdal Harderwijk

Een Bewuste Bouwer houdt in alle communicatie-uitingen rekening met de verschillende doelgroepen, zowel op de bouwplaats als naar de omgeving. Goossen Te Pas geeft hier goed vorm aan met hun projectinformatiefilm die iedere medewerker te zien krijgt.
08 september 2022

Best Practice voor Anti-collision systeem (anti-botssysteem) bij project The Pulse of Amsterdam

The Pulse laat zien dat er uitgebreide aandacht is voor de veiligheid van hun medewerkers, onder anderen met de inzet van een anti-collision systeem (anti-botssysteem).
30 mei 2022

Best Practice voor het Man Down-systeem bij project WP Emmen Pottendijk

Het project is door Bewuste Bouwers erkent en presteert op alle pijlers ‘boven de norm’ van de Bewuste Bouwers-gedragscode. Er is een Best Practice en een Goed Voorbeeld aangemerkt.
12 mei 2022

Best Practice voor de oprijplaat bij project Inbouwpakket De Office Den Bosch

Het is geen standaard bouwplaats, maar een project dat zich afspeelt binnen de muren van het bestaande gebouw De Office. Het uitvoeringsteam staat hierdoor voor heel andere uitdagingen dan de meeste andere bouwplaatsen.
03 mei 2022

Best Practice voor de ‘meterkast vooruit’ bij project TudorPark Canterbury fase 1

De bouwplaats presteert boven de norm van de Bewuste Bouwers-gedragscode, met uitgebreide aandacht voor veiligheid. Het is goed om te zien dat de gedragscode zorgt voor meer aandacht voor de omgeving.
17 maart 2022

Best Practice voor Darklicht armaturen bij project MORE Leiden

Het project is door Bewuste Bouwers erkend en presteert op alle pijlers ‘boven de norm’ van de Bewuste Bouwers-gedragscode. Daarnaast is een Best Practice aangemerkt en zijn drie inspirerende Goede Voorbeelden gezien.
15 december 2021

Best Practice en twee Goede Voorbeelden bij project ‘Maaiveld inrichting en kadeconstructies Houthaven’

KWS Infra Amsterdam heeft zichtbaar extra aandacht voor de omgeving, de veiligheid en de milieuvriendelijkheid van de bouwplaats. Deze aandacht heeft geresulteerd in maar liefst twee Goede Voorbeelden en een Best Practice.
09 december 2021

Bouwcombinatie Wonderwoods grossiert in Goede Voorbeelden en Best Practices bij project Wonderwoods

Op de bouwplaats wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en welzijn van medewerkers. De bouwplaats is om door een ringetje te halen. Het project grossiert in Goede Voorbeelden en Best Practices.
25 november 2021

Best Practice voor looproosters bij project 14 woningen Groenrijck, Haaksbergen

Op en rond de bouwplaats zijn vele veiligheidsmaatregelen getroffen. Wat opvalt is het speciale looprooster dat in- en uitgeschoven kan worden en op de drempel van de opening tussen de steiger en de woning kan worden gelegd.
16 november 2021

Best Practice voor Exo-skelet bij project Rembrandtpark

Op de bouwplaats is extra aandacht voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van medewerkers. Momenteel wordt het koelvest getest en kunnen medewerkers gebruikmaken van het passief Exo-skelet.
09 november 2021

Best Practice voor de hijsbok bij project ASML Gebouw 3

De hijsbok is een hulpmiddel om de gevelelementen veilig, maar vooral ook onbeschadigd, uit de verpakking te hijsen. Door de hijsbok draai je het element niet aan de onderzijde op de werkvloer, waardoor je beschadigingen voorkomt.
27 oktober 2021

Best Practice ‘WAVE opstartsessie’ bij project The Joan I en II

Op de bouwplaats is veel aandacht voor samenwerking. Hoofduitvoerder Freek Teunissen ziet dit als een groot voordeel: “Ik ga elke dag met veel plezier naar Amsterdam om te bouwen aan The Joan! Op dit werk leggen we nóg meer nadruk op samen bouwen.
23 september 2021

Best Practice voor onderzoek van near-misses met high potential bij project Nieuwbouw kantoren 6KLM

Op de bouwplaats is bovengemiddeld aandacht voor veiligheid. Anne van Soest (hogere veiligheidskundige): “Het is erg prettig om op dit project als veiligheidskundige te werken, omdat het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers erg hoog is.
08 juli 2021

Best Practice voor milieuvriendelijke vloeibare beschermfolie bij project Eenhoornterrein

Het project ligt in Amsterdam-Oost, een binnenstedelijk gebied, wat voor de bouwer ERA Contour – bekend met bouwen in een bewoonde omgeving- een extra uitdaging geeft om een Beste Buur te zijn en om dit ook uit te dragen.
08 april 2021

Voordenken is Best Practice voor Bouwbedrijf Vrolijk

Een mooi project, waar zeer goed volgens de pijlers van de Bewuste Bouwers gedragscode wordt gewerkt; zo bleek uit de audit. Naast hoge cijfers ‘boven de norm’, behaalde het projectteam een Best Practice.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer