Best Practice voor de ‘meterkast vooruit’ bij project TudorPark Canterbury fase 1

In opdracht van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. realiseert Dura Vermeer Bouw Midden West B.V. in fase 1 van deelplan Canterbury 30 huurwoningen voor project TudorPark in Hoofddorp. In de nieuwbouwwijk worden in totaal circa 1.350 nieuwbouwwoningen gebouwd, geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl. Een groot deel van de wijk is inmiddels bewoond. De bouw van fase 1 Canterbury is in november 2021 gestart. De oplevering is in augustus 2022 gepland.

Leren van fouten en verbeteringen direct toepassen

Het project is herkenbaar aan de opvallende karakteristieke Engelse Tudorstijl met diverse herkenbare elementen; de roede verdeling in de ramen, de opvallende schoorstenen en de houten delen op de gevels. Team Dura Vermeer: “TudorPark is een prachtig nieuwbouwproject om aan te werken. We werken in een ontzettend leuk team, waarbij een wijk gerealiseerd wordt waar we enorm trots op zijn.” De omvang van project TudorPark en de repetitie van het project stelt het team in staat om te leren van de fouten die eerder gemaakt zijn en verbeteringen direct toe te passen en te implementeren. “We bedenken oplossingen en alternatieven die de bouw versnellen en verduurzamen met oog voor het reduceren van de kosten. Door ons lerend vermogen en de wil om te innoveren is de ‘meterkast vooruit’ een vooruitstrevende Best Practice”.

De meterkast vooruit: voordelen voor de veiligheid en voorspelbaarheid op de bouwplaats

 De woningen worden uiteraard voorzien van elektriciteit, warmte, water, riool en data. Normaal gesproken is Dura Vermeer voor deze aansluitingen afhankelijk van nutsbedrijven. Het team vertelt: “In de oude situatie werden de aansluitingen in de woning aangebracht tijdens de afbouwwerkzaamheden. Wat resulteerde in slechte bereikbaarheid en onveilige situaties door de vele graafwerkzaamheden. Daar wilden wij een oplossing voor verzinnen.”

Daarom voorziet Dura Vermeer de woningen nu van de ‘meterkast vooruit’. “De meterkast vooruit is een prefab (kant- en klare) meterkast, die vrijstaand op de begane grond gemonteerd wordt. Na de montage van de begane grondvloeren wordt de meterkast geplaatst en aangesloten. Nog voordat de muren van de woning er staan, is de definitieve meterkast een feit. Door de vroegtijdige plaatsing wordt er veiliger gewerkt, omdat de verschillende infra- en bouwdisciplines elkaar in de bouwrijp- en woonrijpfase niet in de weg lopen. Bovendien hebben we geen last van de weersomstandigheden.”

Iedere woning wordt via de eigen stroomkast individueel verwarmd. Het voordeel daarvan is dat overtollig bouwvocht snel teruggebracht wordt, waardoor de stukadoor en schilder sneller aan de slag kunnen. “We winnen hierdoor tijd en hebben meer grip op de opleverdatum. Kortom, veel voordelen voor de veiligheid en voorspelbaarheid op de bouwplaats.”

Bewuster van verantwoordelijkheden op de bouwplaats

Wij, van Bewuste Bouwers, zijn trots op Dura Vermeer Bouw Midden West B.V. De bouwplaats presteert boven de norm van de Bewuste Bouwers-gedragscode, met uitgebreide aandacht voor veiligheid. Het is goed om te zien dat de gedragscode zorgt voor meer aandacht voor de omgeving. Het projectteam bevestigt dit:

“Door Bewuste Bouwers zijn wij ons bewuster van onze verantwoordelijkheden op de bouwplaats. Bovendien voorziet het ons van handvatten die ervoor zorgen dat het hele projectteam extra alert is op veilig en verzorgd werken en dat wij de omgeving genoeg betrekken en daarbij klantvriendelijk bouwen.”

Meer informatie over het project

Meer over het project lees je op de projectpagina van TudorPark. Bekijk de planning, het laatste deelplan en het volledige project op de verkoopwebsite: www.tudorpark.nl.  

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer