Columns

Bewuste Bouwers schrijft regelmatig columns voor De Aannemer, je leest ze hieronder. 

30 mei 2023

Column: Kom naar de Dag van de Bouw en vergroot je bewustzijn

Met enige regelmaat ontvang ik trots meldingen en appjes als men onze Bewuste Bouwers-banner tegenkomt.Ook in de verslagen van onze auditors is vaak te lezen dat de medewerkers zich als een ware Bewuste Bouwer gedragen.
26 april 2023

Column: De bouw leert meer van transparantie!

De bouw wordt steeds transparanter, dat blijkt ook uit onze audits. Uitvoerders delen steeds vaker de voorvallen die zich op het gebied van veiligheid en/of milieu voordoen en hoe zij deze oplossen, ervan leren en verbeteringen doorvoeren.
20 maart 2023

Column: Voor hetzelfde geld werk je wél veilig op de bouw

In aanloop naar de Bewust Veilig-dag houdt het onderwerp veiligheid mij extra bezig. Veiligheid lijkt zo kinderlijk eenvoudig. Maar hoe bewust zijn we écht als het gaat om onze eigen veiligheid?
22 februari 2023

Column: Een goede verbinding met de buurt levert een bouwer veel op

Bouwen lijkt steeds complexer te worden; compactere werkterreinen, kwetsbare natuur en het moet ook nog eens sneller, beter en minder milieubelastend. Tegelijkertijd wordt de buurt mondiger.
31 januari 2023

Column: De bouw maakt het (steeds weer mogelijk)

Op de hogere technische school hadden we een vak dat Geschiedenis van de Bouwkunst heette. Destijds vond ik het geen leuk vak en heb ik mij er met een jantje-van-leiden van afgemaakt. Maar nu ik terugkijk, vind ik het toch wel fascinerend.
21 december 2022

Column: Beknopte visie op de vijf pijlers van de gedragscode

In haar laatste week als interim-directeur van Bewuste Bouwers, kijkt Anneke Witte in haar column voor de Aannemer terug op de prestaties in de bouwsector zoals zij die de afgelopen 4,5 jaar heeft zien verbeteren.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer