Columns

Bewuste Bouwers schrijft regelmatig columns voor De Aannemer, je leest ze hieronder. 

31 januari 2023

Column: De bouw maakt het (steeds weer mogelijk)

Op de hogere technische school hadden we een vak dat Geschiedenis van de Bouwkunst heette. Destijds vond ik het geen leuk vak en heb ik mij er met een jantje-van-leiden van afgemaakt. Maar nu ik terugkijk, vind ik het toch wel fascinerend.
21 december 2022

Column: Beknopte visie op de vijf pijlers van de gedragscode

In haar laatste week als interim-directeur van Bewuste Bouwers, kijkt Anneke Witte in haar column voor de Aannemer terug op de prestaties in de bouwsector zoals zij die de afgelopen 4,5 jaar heeft zien verbeteren.
28 november 2022

Column: Het is maar een droom, ‘de toekomst van de bouw’

De toekomst van de bouw is mede afhankelijk van de toekomst van de jeugd. En die jeugd is op haar beurt weer afhankelijk van het onderwijsaanbod. Wat voor vakmensen hebben wij straks nodig?
25 oktober 2022

Column: Een geslaagde participatie is het halve werk

Het is nogal ingewikkeld om voorafgaand aan een project de juiste stakeholders in beeld te hebben. Deze veranderen namelijk ook in elke fase van een project. Wie is nu eigenlijk verantwoordelijk voor de informatie naar de betrokkenen?
22 september 2022

Column: Petje af voor alle disciplines in de bouw!

Een keer geen paniekbericht, cynisme over de haalbaarheid van de gestelde ambities of het uitlichten van de complexiteit van de opgaven. Die zaken lezen we overal al! Deze keer een ode aan de sector.
29 augustus 2022

Column: Omdenken met emissieloos materieel

Steeds vaker lees ik oproepen om ‘om te denken’. En hoewel iedereen omdenk-gedachten geestig, goed gevonden of spectaculair vindt, blijft het daar helaas vaak bij. Wat als we dat omdenken nu eens concreet proberen te maken aan de hand van een casus?

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer