Columns

Anneke Witte schrijft regelmatig columns voor De Aannemer, je leest ze hieronder. 

22 september 2022

Column: Petje af voor alle disciplines in de bouw!

Een keer geen paniekbericht, cynisme over de haalbaarheid van de gestelde ambities of het uitlichten van de complexiteit van de opgaven. Die zaken lezen we overal al! Deze keer een ode aan de sector.
29 augustus 2022

Column: Omdenken met emissieloos materieel

Steeds vaker lees ik oproepen om ‘om te denken’. En hoewel iedereen omdenk-gedachten geestig, goed gevonden of spectaculair vindt, blijft het daar helaas vaak bij. Wat als we dat omdenken nu eens concreet proberen te maken aan de hand van een casus?
20 juli 2022

Column: Vijf randvoorwaarden bij de woningbouw-ambitie

Kijk, om te kunnen voldoen aan de ambitie om 81.000 woningen per jaar te bouwen, is een aantal randvoorwaarden nodig. Ik zet er een vijftal voor je op een rij.
22 juni 2022

Column: Van het gas af, hoe dan?

Dat is de uitdaging. En wat komt er dan voor in de plaats? Wel, we gaan vol gas over op elektrisch. We gaan elektrisch onze gebouwen verwarmen, onze auto’s opladen, koken en natuurlijk gaan we ook met elektrisch materieel en gereedschappen bouwen.
24 mei 2022

Column: Sociale veiligheid in de bouw, ben ik daarvoor verantwoordelijk?

Sociale veiligheid, hoe staat het daarmee in de bouw? Hoe veilig zijn we met en bij elkaar in de bouw? Hoe dun is het lijntje tussen gepast en ongepast sociaal gedrag als we naar een bouwplaats kijken?
19 april 2022

Column: Tweedehandsjes zetten aan tot denken

Soms komt er iets voorbij waarvan je denkt: ‘Hé, waarom weet ik dat niet? Wat slim, of wat handig!’ Zo kom je tot de conclusie dat er al zóveel mogelijk is.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer