Columns

Bewuste Bouwers schrijft regelmatig columns voor De Aannemer, je leest ze hieronder. 

19 maart 2024

Goedkoop is duurkoop: voorkom stemmingmakerij

Onlangs werd de bouwsector weer eens belicht in het nieuws en zoals zo vaak lag de nadruk op de negatieve aspecten. Maar laten we eerlijk zijn: achter elk project schuilt een verhaal dat meer verdient dan oppervlakkige berichtgeving.
14 februari 2024

Column: De paradox van geluid

Bouwgeluiden symboliseren groei en vernieuwing, hoe hinderlijk de geluiden soms ook kunnen zijn. Maar laten we ons richten op hun positieve impact: nieuwe woningen, verbeterde infrastructuur en een florerende omgeving.
19 december 2023

Column: Met een frisse blik

Het jaar loopt op zijn einde, en met de naderende jaarwisseling komt de tijd van overpeinzingen en terugblikken. Wat hebben we meegemaakt, waar kijken we (trots) op terug, waar zijn we minder tevreden over en wat doen we zeker nooit weer (denken we)?
20 november 2023

Column: Veilig gedrag in de bouw: bewustwording is de sleutel

Veiligheid in de bouw: een urgent vraagstuk dat Jan Koers belicht in zijn meest recente column voor de Aannemer. Waarom nemen bouwers soms risico’s, zelfs als ze weten dat het niet veilig is? Jan deelt inzichten die je aan het denken zetten.
02 november 2023

Column: De kunst van bewust bouwen: onbewuste impact op de omgeving

Tijdens de LOMD stond de ontwikkeling van het vak omgevingsmanagement centraal. Ik vond het mooi om te zien hoe de betrokkenheid, vanuit bouwbedrijven, met de omgeving verbetert.
05 oktober 2023

Column: Vakmensen, je moet er voor doorleren!

In zijn recente column raakt Jan Koers de kern van het vakmanschap. Hij deelt een persoonlijk verhaal en benadrukt dat goed vakmanschap een voortdurende ontdekkingsreis is, waarbij praktijk en theorie hand in hand gaan.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer