Columns

Bewuste Bouwers schrijft regelmatig columns voor De Aannemer, je leest ze hieronder. 

20 november 2023

Column: Veilig gedrag in de bouw: bewustwording is de sleutel

Veiligheid in de bouw: een urgent vraagstuk dat Jan Koers belicht in zijn meest recente column voor de Aannemer. Waarom nemen bouwers soms risico’s, zelfs als ze weten dat het niet veilig is? Jan deelt inzichten die je aan het denken zetten.
02 november 2023

Column: De kunst van bewust bouwen: onbewuste impact op de omgeving

Tijdens de LOMD stond de ontwikkeling van het vak omgevingsmanagement centraal. Ik vond het mooi om te zien hoe de betrokkenheid, vanuit bouwbedrijven, met de omgeving verbetert.
05 oktober 2023

Column: Vakmensen, je moet er voor doorleren!

In zijn recente column raakt Jan Koers de kern van het vakmanschap. Hij deelt een persoonlijk verhaal en benadrukt dat goed vakmanschap een voortdurende ontdekkingsreis is, waarbij praktijk en theorie hand in hand gaan.
16 augustus 2023

Column: Natuurinclusief bouwen? Omarm de kennis uit het verleden

Tijdens mijn vakantie op IJsland werden mijn reisgenoten en ik gewezen op ‘hobbit-huizen’ en bergwoningen. En zelf verbleven wij één nacht in een compleet met gras begroeid huisje. Allemaal voorbeelden van natuurinclusief bouwen.
26 juni 2023

Column: “Kan ik er wat aan doen?”

We zitten alweer halverwege het jaar en kijken terug op een succesvolle Dag van de Bouw. Een geweldig initiatief om iedereen te laten zien dat ons vakgebied enorm divers is. Gelukkig bleek dat er nog steeds veel animo is voor ons vak.
30 mei 2023

Column: Kom naar de Dag van de Bouw en vergroot je bewustzijn

Met enige regelmaat ontvang ik trots meldingen en appjes als men onze Bewuste Bouwers-banner tegenkomt.Ook in de verslagen van onze auditors is vaak te lezen dat de medewerkers zich als een ware Bewuste Bouwer gedragen.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer