Artikelen

Leuke interviews, scherpe columns en veel meer.
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

26 april 2022

Blog: Altijd wat te beleven in de bouw…maar je zit er niet altijd op te wachten!

Of het nu gaat om het op tijd leveren van materialen, of om het kwijtraken van goede vakmensen: Het reilen en zeilen in de dagelijkse praktijk van de bouwwereld is vaak lastig plannen.
20 april 2022

Vacature: auditor/mysteriebezoeker Limburg en Amsterdam

Wij zijn per direct op zoek naar enthousiastelingen! Wil jij de bouwsector stimuleren en verbeteren? En woon je in Limburg of Amsterdam? Dan is onze vacature voor auditor & mysteriebezoeker misschien wat voor jou! We kijken uit naar je reactie.
19 april 2022

Column: Tweedehandsjes zetten aan tot denken

Soms komt er iets voorbij waarvan je denkt: ‘Hé, waarom weet ik dat niet? Wat slim, of wat handig!’ Zo kom je tot de conclusie dat er al zóveel mogelijk is.
14 april 2022

Vers van de pers: Beste Buren Magazine 2022

De nieuwe editie van ons Beste Buren Magazine is uit!
13 april 2022

Blog: Safe Lace Industrial; Schuif. Strik. Sluit.

Wanneer het gaat om veiligheid en het kiezen van een werkschoen wordt de meeste tijd besteed aan comfort en primaire risico’s zoals scherpe of vallende voorwerpen, veters worden gezien als een accessoire.
11 april 2022

Bewuste Bouwers onthaalt nieuwe netwerkpartner KoersInZicht

Bewuste Bouwers is haar netwerk steeds verder aan het uitbreiden, onlangs nog met BuildinG en Beelen.nl. Met als doel: kennis ontsluiten en delen om elkaar (lees: marktpartijen en opdrachtgevers) verder te helpen en te ontwikkelen.
29 maart 2022

Blog: Bewuste Bouwers bouwen tweedehands

Tweedehands is financieel aantrekkelijk, maar het vermindert ook de hoeveelheid afval én voorkomt het opnieuw moeten produceren van deze goederen. In de bouw wordt dit ook steeds meer gezien.
23 maart 2022

Column: Stoppen met oplossingen die nieuwe problemen creëren

Welke rol speelt de bouwsector bij het ‘crisis paraat’ maken van BV Nederland, terwijl we na corona nu weer worden overspoeld met andere uitdagingen, zoals de stroom vluchtelingen uit Oekraïne?
22 maart 2022

Even voorstellen: nieuwe auditor & mysteriebezoeker Marinus Gardenier

Ons team van auditors en mysteriebezoekers groeit door. Daarom stellen we je graag voor aan Marinus Gardenier. Marinus is sinds 1 maart toegevoegd aan het team en gaat met name projecten bezoeken in de regio Utrecht.
07 maart 2022

Blog: Een betere bouwsector begint bij verbeeldingskracht

Het zijn bijzondere tijden voor de bouwsector. Bij veel bedrijven zie ik verschillende uitdagingen bij elkaar komen, zoals het aanhoudende arbeidstekort, de energietransitie en de materialentransitie.
01 maart 2022

Column: Schaken op meerdere borden tegelijk

In de bouw zijn we behoorlijk afhankelijk van politiek beleid. Zo hebben we gezien dat de nieuwe minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening de Omgevingswet weer heeft opgeschort.
28 februari 2022

Frequently Asked Questions: Bewuste Bouwers’ Bouwplaats Aanmeld Systeem (BAS)

We hebben de belangrijkste vragen over het nieuwe Bouwplaats Aanmeld Systeem (BAS) van Bewuste Bouwers beantwoord in de FAQ. Deze houden we up-to-date.
23 februari 2022

Lodewijk Hoekstra: “Draai het proces eens om: wedden dat je alle lijstjes daarna kunt afvinken…”

Lodewijk Hoekstra, tv-persoonlijkheid en medeoprichter van NL Greenlabel, vertelt in deze opiniereeks waarom het niet twee voor twaalf, maar twaalf uur is met betrekking tot natuurinclusief bouwen.
02 februari 2022

Nieuwe Bewuste Bouwplaatsen januari 2022

In deze rubriek maak je kennis met nieuwe projecten die onlangs zijn aangemeld bij Bewuste Bouwers. Bedrijfs- en projectdeelnemers, infra of juist woning- en utiliteitsbouw: wij laten graag zien wat er gebouwd wordt.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer