Nieuwe auditor: Evert Swart

Onze auditors en mysteriebezoekers zijn onmisbaar voor het waarborgen van de naleving van onze gedragscode op bouwplaatsen door heel Nederland. Sinds kort hebben wij versterking in de regio Zeeland: Evert Swart. Maak kennis met onze nieuwste aanwinst, die een waardevolle aanvulling is op ons team. Welkom, Evert!

Van beleid naar bouw

‘Een bewuste bouwer; weten wie je bent en waar je voor staat’. Deze naar eigen zeggen intrigerende titel was de eerste kennismaking van Evert met Bewuste Bouwers. “Zelf kom ik namelijk niet direct uit ‘de bouw’. Mensen helpen in hun bewustzijn, is iets wat ik wel al decennialang doe. Niet in de bouw-, maar wel in de infrasector. Vooral bij waterschappen. En dan niet als auditor, maar als beleid- en bestuursadviseur. Vaklieden, projectleiders, managers en bestuurders; ik heb ze allemaal vaak genoeg mee mogen nemen in veranderopgaven die vroegen om (meer) bewustzijn. Het liefste had ik ze allemaal bij elkaar. Waarom? Omdat juist de vaklieden vaak genoeg zorgden voor de snelste weg naar een goed resultaat. Ideeën zijn er vaak genoeg, maar pas als het heel concreet wordt, doet het ertoe. Dat gevoel van én met de praktijk is heel waardevol.”

Terug naar de praktijk

“Die waardevolle connectie met de praktijk mistte ik de afgelopen twee jaar. Eigenlijk sinds ik zzp’er ben. Met de rol van auditor en mysteriebezoeker verwacht ik daar weer meer van terug te krijgen. De ander geef ik daar graag iets voor terug! Mijn oprechte interesse en de wil bij te dragen aan een stuk verbetering. Ik heb altijd gemerkt dat dat positief werkt bij de mensen die zelf ook willen (of zich daar zelf nog niet helemaal bewust van zijn).”

Evert’s eigen bouwprojecten

Wat Evert bezighoudt als hij niet aan het werk is? Dan is hij eigenlijk nog steeds aan het werk! “Naast dat ik wel in de categorie ‘huisje, boompje, beestje’ val, kan ik echt genieten van het zelf (ver)bouwen. Twee jaar geleden hebben we een huis uit de jaren ’70 gekocht in Middelburg en deze is inmiddels van boven tot onder verbouwd. Nu ben ik bezig met de veranda. Niet met een standaard bouwpakket, maar juist van gebruikt hout uit de sloop. Een bouwtekening is er niet, maar plezier des te meer! Heerlijk om zelf met zaag en bijtel aan de slag te gaan, en na werktijd met genoegen en een biertje in de hand het eindresultaat te bewonderen.”

Regio-tips!

“Ben je een keer in Middelburg? Doe dan de stadswandeling. Als tweede stad in de Gouden Eeuw, na Amsterdam, is er nog veel ouds te bewonderen. Ga als afsluiter naar biercafé De Vliegende Hollander met 42 biertapkranen en redelijke kost. Wijnen kan ook. Tegenover het biercafé is een wijnbar. Veel plezier!”

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer