Maak kennis met Annemarie Verschoor: “Mijn verhaal bij Bewuste Bouwers”

Bij Bewuste Bouwers werken we samen met een flexibele schil van professionals die ons ondersteunen in onze werkzaamheden. Niet alleen voor onze audits en mysteriebezoeken, maar ook op het gebied van communicatie. Annemarie Verschoor van Texclusief is in deze hoedanigheid alweer ruim een half jaar verbonden aan de stichting. Zij is geen vreemde voor ons en andersom kent Annemarie alle ins & outs van Bewuste Bouwers. Hoe dat zit lees je in dit artikel, waarin we (opnieuw) kennismaken met Annemarie.

Terug van weggeweest

Eerder heeft Annemarie zo’n drie jaar voor Bewuste Bouwers gewerkt, waarin zij een breed scala aan communicatietaken heeft uitgevoerd. “Daarna ben ik een andere weg ingeslagen en ging ik van werken in loondienst naar het ondernemerschap als zzp’er. Dit gaf, en geeft, mij de gelegenheid om meer van het vak te ontdekken, ook in andere branches. Maar Bewuste Bouwers heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehouden en daarom vind ik het zo onwijs leuk om weer betrokken te zijn”, vertelt Annemarie.

Lekker veelzijdig

“In de loop van de tijd is het kernteam wel wat veranderd qua samenstelling, maar de missie van Bewuste Bouwers is natuurlijk onveranderd gebleven. En nieuwe collega’s geven juist weer een nieuwe dynamiek. Davina is als rots in de branding nog op het vertrouwde honk en het is hartstikke fijn om met haar de communicatiezaken weer op te pakken. Zo maak ik de nieuwsbrieven, schrijf ik berichten voor de socials en artikelen voor op de website. En dat laatste onder andere op basis van interviews, zoals voor de rubriek ‘Deelnemer in beeld’. Ook heb ik artikelen voor het magazine geschreven en redactie op de opgemaakte versies uitgevoerd. Superleuk om te doen allemaal en lekker veelzijdig.”

Van werknemer tot ondernemer

Maar nog even terug naar jouw zelfstandig ondernemerschap; kun je daar nog iets meer over vertellen? “Begin januari 2022 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik ben dus alweer ruim twee jaar trotse eigenaar van Texclusief. Als creatieve tekstschrijver breng ik woorden tot leven. Met passie en precisie geef ik betekenis aan woorden, om de juiste boodschap over te brengen en het verhaal van ieder bedrijf te laten schitteren. Van jongs af aan hield ik al van verhalen schrijven en ik ben altijd gek geweest op taal. Wat ooit begon als het schrijven van kinderverhalen, reisverslagen en het maken van tijdschriften voor jarigen, eindigde uiteindelijk in twee Communicatie-studies. Daarna ben ik werkzaam geweest als webredacteur, communicatieadviseur en communicatiemanager bij verschillende organisaties. Na ruim tien jaar in loondienst te hebben gewerkt, besloot ik dus een nieuw hoofdstuk te schrijven, namelijk over het zelfstandig ondernemerschap. Uit het brede pallet van het communicatievak, doe ik nu wat ik het liefste doe: schrijven.”

Balans tussen werk en privé

“Of ik dan altijd aan het schrijven ben? Zeker niet! Iets over mijn privéleven: ik geniet van het gezinsleven, samen met mijn man Nick en onze prachtige 7-jarige dochter Fleur. We wonen in Den Haag. Ik ben een natuurliefhebber; hou van duinen, strand, bos en bergen. Vooral die laatste zijn adembenemend, zowel in de zomer als in de winter. Shoppen doe ik ook graag; is het niet voor mezelf, dan zeker voor mijn dochter. Ik ben een familie- en vriendinnenmens en om een beetje fit en in balans te blijven doe ik aan yoga en fitness.”

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer