De 4000ste bouwplaats aangemeld bij Bewuste Bouwers

Het aantal bouwplaatsen dat bouwt volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers blijft groeien. We zijn trots dat onlangs de 4000ste bouwplaats is aangemeld. Het betreft de bouw van 42 appartementen in Eindhoven, gerealiseerd door BAM Wonen.

Over het project

In opdracht van Woonbedrijf sloopt BAM Wonen 36 kleine verouderde beneden bovenwoningen en ontwikkelt en realiseert 42 sociale huurappartementen van het Van Vianenpad in Eindhoven. De driekamer appartementen zijn verdeeld over drie blokken van drie verdiepingen met ieder veertien woningen en een gezamenlijke fietsenberging. De centrale entree bevindt zich aan de kopgevel van ieder gebouw en is voorzien van een lift.

De drie gelijkwaardige blokken passen in de structuur van de wijk. Wonen op de begane grond zorgt voor een levendige plint, waarbij de terrassen aansluiting vinden aan het openbaar groen. Door toepassing van interne fietsenbergingen is er extra ruimte voor de binnentuin, wat bijdraagt aan de verblijfskwaliteit en sociale veiligheid van de bewoners.

Uniek concept

De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. In totaal hebben dertien woningcorporaties en negen gemeentes uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: snel hoogwaardige en betaalbare woningen realiseren voor huurders, om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. Een gestandaardiseerde woning betekent niet dat alle woningen hetzelfde zijn, maar dat ze werken vanuit een basis waarbij tal van variaties mogelijk zijn.

Aandacht voor de omgeving

Dit project wordt dicht bij woningen uitgevoerd en daarom zal de aanwezigheid van het bouwbedrijf duidelijk merkbaar zijn. BAM Wonen geeft aan dat zij zich daarom zo goed mogelijk inleven in de wijk en willen weten wat in de omgeving speelt. De gedragscode van Bewuste Bouwers helpt hen daarbij. Door te weten wat er speelt, kan het bouwteam hun activiteiten hier zo goed mogelijk op afstemmen. Daarnaast kunnen ze sneller handelen als er onverhoopt toch een klacht binnenkomt.

De gedragscode in de praktijk

Om overlast voor de omgeving te minimaliseren worden de transportbewegingen van het bouwbedrijf afgestemd op de schooltijden van de scholen in de buurt, zodat dit elkaar niet kruist. Ook is er een poortwachter om de logistiek optimaal te laten verlopen op- en rondom de bouwplaats. Daarnaast gaat BAM Wonen de scholen in de buurt betrekken bij de bouw, door op gepaste en veilige momenten klassen de kans te geven de bouwplaats te bezoeken. Wellicht volgt er nog een leuke workshop om scholieren te enthousiasmeren over dit project en de bouwsector in het algemeen.

In gesprek blijven met de omgeving staat hoog in het vaandel voor BAM Wonen. De sloopfase is goed doorlopen en tijdens dit proces is het bouwteam transparant en in gesprek gebleven met bewoners. Daar waar mogelijk is afstemming geweest over parkeren, stof en trilling. Het is een uitdagend project om te realiseren, maar het bouwteam kijkt er met veel enthousiasme naar uit om dit gezamenlijk tot een succes te brengen.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers staan voor:

Omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer

Aangesloten bij: