Giesbers Bouwen en Renoveren nieuwe bedrijfsdeelnemer van Bewuste Bouwers

Het aantal bedrijfsdeelnemers van Bewuste Bouwers blijft groeien. Recent hebben wij Giesbers Bouwen en Renoveren mogen verwelkomen. We stellen het bouwbedrijf graag aan je voor en spraken Ewout van Oordt, adjunct-directeur, om meer te weten te komen over hun werk en hun reden van deelname aan Bewuste Bouwers.

Positieve impact op de omgeving

Giesbers Bouwen en Renoveren, onderdeel van Trebbe Groep, heeft zich onlangs aangesloten bij Bewuste Bouwers. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, dat al zo’n dertig jaar actief is in de bouw- en renovatiesector. Met een sterke focus op aangenaam samenwerken, sociale betrokkenheid, klantgerichtheid en duurzaamheid, streeft Giesbers Bouwen en Renoveren ernaar om niet alleen technisch hoogwaardige projecten af te leveren, maar ook een positieve impact te maken op de omgeving en de mensen die er wonen.

Meer dan stenen stapelen

Ewout van Oordt staat als adjunct-directeur aan het roer van deze ambitieuze onderneming. Hij is zes jaar in dienst en vanuit de directie is hij onder meer verantwoordelijk voor het personeel en de uitstraling en het beleid van de organisatie. “Mijn passie voor de bouw komt hier dagelijks tot uiting. Bij ons is bouwen meer dan stenen stapelen. Onze kracht? Echt luisteren naar wat de klant wilt en samenwerken aan een aangenaam thuis.”

Nieuwbouw en renovatie

Het bouwbedrijf richt zich op woningbouw en dan zowel nieuwbouw als renovatie. “Onder renoveren verstaan wij verduurzaming, renovatie en transformatie. Dat stelt ons in staat om verouderde gebouwen nieuw leven in te blazen. Met onze eigen bewoners- en kopersbegeleiding zorgen wij voor de mensen. Onze focus op sociale betrokkenheid en aangenaam samenwerken maakt ons anders dan anderen,” legt Ewout uit.

Scherp blijven

De keuze om bedrijfsdeelnemer van Bewuste Bouwers te worden, was een initiatief van Ewout. “Ik vind het gaaf om hier deel van uit te maken,” aldus Ewout. “MVO-doelstellingen nastreven, rekening houden met de omgeving en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan; hoewel we al volgens deze principes werken, biedt Bewuste Bouwers een extra stimulans om scherp te blijven. Ik kijk dan ook uit naar de eerste audit. De gedragscode is een goed middel om bewust om te gaan met alle aspecten van het bouwproces.”

Oog voor de omgeving

Door deelname aan Bewuste Bouwers ligt de focus nu nog meer op omgevingsmanagement. “We vinden het belangrijk dat mensen ons kunnen vinden. Dus bijvoorbeeld via de website, waar zij kunnen lezen hoe we werken en wat we belangrijk vinden. Zoals veilig werken en het hanteren van gescheiden afvalstromen. Dit zijn aspecten die normaal al in ons werk geïntegreerd zijn, maar die we nu nog beter kunnen toepassen dankzij Bewuste Bouwers,” vertelt Ewout.

Gedragscode vormt leidraad in dagelijks werk

De gedragscode van Bewuste Bouwers is al enigszins ingebed binnen Giesbers Bouwen en Renoveren, maar er is nog ruimte voor groei. “Vijf jaar geleden zijn we overgenomen door Trebbe Groep en we zijn momenteel bezig met het creëren van een nieuwe bedrijfscultuur. De gedragscode biedt hierbij prachtige handvatten. Het vormt een basis in ons dagelijks werk; welke normen en waarden zijn belangrijk, hoe spreken we elkaar aan op gedrag en hoe profileren we ons in de markt. Het helpt ons in dat stukje bewustwording,” legt Ewout uit.

Wees bewust van een ander

Ewout benadrukt het belang van bewustzijn, niet alleen in de bouwsector maar in de hele samenleving. “De hele wereld is tegenwoordig heel druk en mensen zijn vaak op zichzelf gericht. Bewust bouwen houdt ook in dat je je bewust bent van anderen en daar je bijdrage aan levert. Laten we daar met z’n allen aan werken.”

Meer informatie over Giesbers Bouwen en Renoveren: https://giesbersrotterdam.nl/.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer