Blogs

Lees de blogs van professionals uit de sector.

27 september 2022

Blog: Data en vertrouwen als basis voor schadeloos bouwen

‘Het is niet beschaafd om schade te veroorzaken aan eigendommen van derden’, zo luidt al jarenlang mijn credo. Ons bureau, Quattro Expertise, is gespecialiseerd in schadeloos bouwen.
25 juli 2022

Blog: Laat geen waardevolle grondstoffen verloren gaan bij de sloop van gebouwen!

Om het energieverbruik van gebouwen terug te dringen, worden steeds meer gebouwen beter geïsoleerd. En de snelste manier om dit te doen? Door oud glas te vervangen door hoogwaardig (gerecycled) isolatieglas.
14 juni 2022

Blog: Innovatief registratiesysteem 'Did you do your Ditum today?'

Op bouwplaatsen heb je te maken met een keten van onderaannemers, onder-onderaannemers, ZZP-ers en allerlei andere aanwezigen. Real-time inzicht in al deze aanwezigen op een bouwplaats is een "must". Maar hoe kan je dat het beste doen?
26 april 2022

Blog: Altijd wat te beleven in de bouw…maar je zit er niet altijd op te wachten!

Of het nu gaat om het op tijd leveren van materialen, of om het kwijtraken van goede vakmensen: Het reilen en zeilen in de dagelijkse praktijk van de bouwwereld is vaak lastig plannen.
13 april 2022

Blog: Safe Lace Industrial; Schuif. Strik. Sluit.

Wanneer het gaat om veiligheid en het kiezen van een werkschoen wordt de meeste tijd besteed aan comfort en primaire risico’s zoals scherpe of vallende voorwerpen, veters worden gezien als een accessoire.
29 maart 2022

Blog: Bewuste Bouwers bouwen tweedehands

Tweedehands is financieel aantrekkelijk, maar het vermindert ook de hoeveelheid afval én voorkomt het opnieuw moeten produceren van deze goederen. In de bouw wordt dit ook steeds meer gezien.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer