Blog: Het bouwhek dat bijdraagt aan vier van de vijf pijlers van Bewuste Bouwers

Geschreven door: Deborah Imminkhuizen (Communicatie Groene Bouwhekken)

Het is een zonnige dinsdagochtend als er een busje met aanhanger aan komt rijden. Drie mannen springen eruit. De aanhanger wordt afgeladen en een tijdje later staat er een strakke rij van houten bouwhekken met plantenbakken eraan om de bouwplaats. Een oudere dame kijkt vanachter het raam glimlachend toe. Zij kijkt er niet naar uit dat er voor haar huis gebouwd gaat worden, maar als het dan toch moet, is dit toch wel het best mogelijke uitzicht.

Eén aanpassing aan de ‘traditionele’ bouwplaats, het gebruik van Groene Bouwhekken, draagt bij aan vier van de vijf pijlers van de Bewuste Bouwers-gedragscode, namelijk: Omgeving, Milieu, Verzorgd en Veilig. Hoe dat eruitziet lees je hieronder.

Uitzicht voor de omgeving

Als Bewuste Bouwer is aandacht voor de omgeving heel belangrijk. Het is niet voor niets één van de pijlers van de gedragscode. We hebben het dan over het informeren van de omgeving, maar vooral ook over het zoveel mogelijk beperken van overlast. Een bouwplaats zorgt altijd voor meer geluid en het uitzicht voor omwonenden wordt er ook niet mooier door. Houten bouwhekken zien er mooier uit dan stalen hekken en al helemaal als er gezellige planten aan hangen. Want van groen wordt ieder mens vrolijk.

Groen als uitgangspunt

Niet alleen de plantenbakken maken deze hekken groen, maar ook het materiaal en het ontwerp van het hek. Alle hekken worden gemaakt van PEFC-gecertificeerd Douglashout. Daarnaast zijn de bouwhekken zo ontworpen dat onderdelen eenvoudig te vervangen zijn.

Onderhoud inbegrepen

Als de hekken voorzien zijn van plantenbakken, worden deze elke twee weken onderhouden. Planten krijgen water en eventuele kleine reparaties aan de hekken worden ter plekke uitgevoerd. Zo ziet het er rondom de bouwplaats altijd netjes en verzorgd uit.

Veilig afgesloten

Tot slot hoef je je ook geen zorgen te maken over de veiligheidseisen. De houten bouwhekken sluiten je bouwplaats netjes af.  De hekken kunnen in voeten of semi-permanent geplaatst worden, zodat ze ook stevig in de grond kunnen staan als dat nodig is.

Sociale missie als belangrijkste pijler

Naast de pijlers van Bewuste Bouwers, heeft Groene Bouwhekken zelf nog een extra doel. Dat is dat alle hekken gemaakt worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit geldt ook voor de plaatsing en het onderhoud. Deze sociale missie levert gebruikers ook een groot voordeel op, de factuur kan namelijk opgevoerd worden als Social Return on Investment (SROI). Een win-winsituatie!

Meer weten over Groene Bouwhekken of projecten bekijken waar de hekken al staan? Lees verder op onze website.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer