Blog: Innovatieve oplossing voor het recyclen van staal bij Renewi

Geschreven door Richard Bekker (Sector Manager Bouw bij Renewi)

Renewi is een toonaangevend waste-to-productbedrijf dat met ruim 6.000 medewerkers iedere dag nieuw leven geeft aan gebruikte materialen. Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans. Met innovatie en gebruik van de nieuwste technologie zetten ze afval weer om tot bruikbare materialen, zoals papier, metaal, plastic, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie. Op deze manier winnen ze uit het afval van vandaag de grondstoffen van morgen.

Richard Bekker, sector manager bouw binnen Renewi, houdt zich onder andere bezig met de dienstverlening voor landelijk opererende bouwbedrijven. Wat hem vooral aanspreekt in zijn werk is, dat Renewi continu bezig is met nieuwe oplossingen om ‘afval’ te verwerken tot nieuwe grondstoffen. Een voorbeeld van een innovatieve oplossing voor het recyclen van afval wil hij graag in deze blog uitlichten, omdat het een enorme uitkomst is voor de bouwsector.

Tijdens renovaties of sloop van oude gebouwen komt regelmatig vervuild staal vrij. Tot enkele maanden geleden waren schoonmaken en storten van dit staal de enige oplossingen voor dit ‘afval’. Maar dat is nu veranderd. Renewi werkt samen met Purified Metal Company (PMC), een partij die staal schoon kan maken met een thermisch proces. Het schoongemaakte staal kan hierdoor weer gerecycled worden en worden gebruikt voor andere toepassingen. Hierdoor is het niet langer nodig om staal dat vervuild is met kwik, asbest of chroom-6 te storten of duur schoon te laten maken. Met de komst van PMC is dan ook een verbod gekomen op het storten van asbesthoudend staalschroot. Renewi en PMC bieden de mogelijkheid om onbezorgd van je vervuilde staal af te komen. Renewi verzorgt het logistieke proces en PMC de verwerking. Met deze samenwerking hebben ze niet alleen een betere, maar ook een kostenefficiënte manier van verwerken weten te realiseren. Hier zijn ze ook terecht trots op. Voor meer informatie hierover kun je terecht op www.staalmeteenverhaal.nl.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer