Blog: Altijd wat te beleven in de bouw…maar je zit er niet altijd op te wachten!

Geschreven door Jan Koers (Eigenaar KoersInZicht)

Of het nu gaat om het op tijd leveren van materialen, of om het kwijtraken van goede vakmensen: Het reilen en zeilen in de dagelijkse praktijk van de bouwwereld is vaak lastig plannen. Onverwachte gebeurtenissen liggen constant op de loer. De praktijk is hardnekkig en vraagt om constante sturing. Zelf kom ik uit de beton-bouw. In mijn gereedschapskist zit veel praktische ervaring, zoals meewerkend leidinggeven en veilig samenwerken. Ik weet alles van die hardnekkige praktijk!

Jaren geleden heb ik mijn gereedschapskist uitgebreid met tools als DISC, LEAN en diverse coaching technieken om zo beter te kunnen onderzoeken en begrijpen waar de ‘missing link’ zit bij iemand, een team of op een afdeling.

Ook vakmensen die doorgegroeid zijn naar de functie van voorman, teamleider of leidinggevende merken dat het best lastig is om alle theorie vanuit trainingen in de praktijk toe te passen. Vaak wordt alleen de achtergrond en de theorie van modellen en technieken toegelicht. Maar dat is niet voldoende om het zelf ook te kunnen toepassen. In je (nieuwe) functie anderen op de juiste manier aanspreken en het goede voorbeeld geven, is soms best een uitdaging.

Zo zijn er meer uitdagingen te noemen over het reilen en zeilen van een goed lopend team en bedrijf. Zoals het aanpassen van gewoontes die al sinds jaar en dag bestaan.

Ooit hebben ze goed gewerkt, maar de techniek en de concurrentie staat niet stil. En wie niet meedoet met de ontwikkelingen gaat dat vroeg of laat merken aan de omzet en opbrengsten. Nu is de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen een feit geworden. Ieder bedrijf in de bouw krijgt daarmee te maken. En ook daarbij helpt het goed in de praktijk brengen van opgedane kennis, zoals helder communiceren en effectief leidinggeven.

Door mijn (praktijk)ervaringen op verschillende vraagstukken bij diverse bedrijven in de bouwwereld, en door mijn goed gevulde gereedschapskist met diverse handige technieken, kan ik als een “verkenner” ontdekken waar binnen een team, afdeling of voorman de ‘missing link’ zit. Zodat ik een op-maat-gemaakte interactieve training kan inzetten waarbij de theorie ook echt in de praktijk wordt gebracht. Daar wordt niet alleen uw voorman, teamleider of leidinggevende blij van, maar ook zijn collega’s.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer