Omgevingstafel Bouwend Nederland presenteert handreiking participatie bouw en infra

Tijdens de landelijke omgevingsmanagementdag (LOMD) van het Platform Omgevingsmanagement presenteerde Monica Melis, voorzitter van de Omgevingstafel van Bouwend Nederland, de handreiking 'Participatie bij bouw- en infrastructuurprojecten'.

Participatie is en wordt steeds belangrijker tijdens werken in de gebouwde omgeving. In de Omgevingswet krijgt participatie zelfs een wettelijke basis. De omgevingswet is wederom uitgesteld, dit keer tot 1 juli 2023. Omdat veel leden van Bouwend Nederland zich afvragen wat dit voor hen betekent is er nu de handreiking 'Participatie bij bouw- en infrastructuurprojecten'. 

In de handreiking wordt onder andere beschreven wanneer een participatietraject verplicht is en wie wanneer en waarvoor verantwoordelijk is. Daarnaast worden handvatten gegeven die kunnen helpen om een participatietraject vorm te geven. Ook staan er nuttige links in naar voorbeelden en verdiepende achtergrondinformatie.

Bekijk hier de handreiking.

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer