Nieuwe auditor & mysteriebezoeker: Hans van Kempen

Met veel aangemelde bouwplaatsen en een mooie ambitie voor het uitvoeren van een groot aantal audits de komende tijd, hebben we ons team versterkt met een nieuwe auditor en mysteriebezoeker: Hans van Kempen.

Als auditor en mysteriebezoeker bezoekt Hans (on)aangekondigd aangemelde bouwplaatsen en beoordeelt hoe het project invulling geeft aan de gedragscode. Hij komt op veel verschillende bouwplaatsen, van groot tot klein; zowel in stedelijk als industrieel gebied en van utiliteit-, woningbouw en infra.

Naast zijn werk voor Bewuste Bouwers is Hans V&G coördinator voor een groot installatiebedrijf. Ook voert hij audits (SCL) en RI&E’s uit voor organisaties, begeleidt hij organisaties bij het introduceren van de Veiligheidsladder (SCL) en schrijft cursusmateriaal op het gebied van veiligheid. In zijn loopbaan heeft hij een groot aantal certificaten behaald: VCA VOL, GPI Bouw, Infra en Installatie, Veiligheidstraining RailAlert, Auditor SCL, MVK en MAH.

Als je hem vraagt naar een uitspraak die alles over hem zegt? “A goal without a plan is just a wish”. Dat klinkt als een goede instelling in zijn rol als auditor en mysteriebezoeker. We vroegen hem naar de reden om voor Bewuste Bouwers te werken, zijn persoonlijke expertises en wat volgens hem nodig is om de bouw te verbeteren.

Waarom werk je voor Bewuste Bouwers?

Veiligheid moet op alle mogelijk manieren gepromoot worden. Ik ben van mening dat de 5 pijlers (Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd) een mooie en noodzakelijke aanvulling vormen op bewustwording en communicatie op het totaalgebied van veiligheid en gezondheid.

Wat zijn je persoonlijke expertises?

Een rol als initiator, stimulator, toezichthouder en coördinator met betrekking tot onderwerpen binnen het vakgebied van veiligheid, gezondheid en milieuzorg past mij het best.

Wat is volgens jou nodig om het imago van de bouw te verbeteren?

Meer transparantie voor de omgeving. Wat gebeurt er? Wat voor overlast is te verwachten? Hoe lang duurt de overlast?

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer