Mijlpaal: 3500ste bouwplaats aangemeld

Het project ‘21 woningen Het Lint - Zutphen’ van Koopmans Bouw mag zichzelf officieel de 3500ste aangemelde bouwplaats noemen. Een ware mijlpaal voor Bewuste Bouwers. Reden om het project en het team van dit woningbouwproject in het zonnetje te zetten!

Over het project

Het project ‘21 woningen Het Lint - Zutphen’ bestaat uit 16 twee-onder-één kap woningen en 5 vrijstaande woningen gelegen aan de Kolkakkerlaan en Higginsstraat in de wijk Leesten in Zutphen. De woningen hebben een traditionele architectuur en een klassieke kap met ruime overstek. Door diversiteit in architectuur krijgt elke woning een eigen uitstraling en ontstaat er een gevarieerd straatbeeld.

Een speciale banner

Onlangs vond op dit project een audit plaats. Het team heeft toen een speciale, feestelijke banner ontvangen om deze mijlpaal te vieren. We spraken hen over het project en de deelname aan Bewuste Bouwers.

Hoe is het om op dit project te werken?

Het is fijn werken op de bouw van Koopmans. We werken veelal samen met vaste co-makers. We kennen elkaar goed en dat draagt bij aan de sfeer op de bouwplaats. We hebben begrip voor elkaar en respecteren elkaars werk. Deze goede onderlinge samenwerking draagt bij aan een fysiek en sociaal veilige, alsmede een schone werkplek.

Waar zijn jullie het meest trots op binnen het project?

Aangaande “bewust bouwen” zijn we als team trots dat we altijd de buurt in ogenschouw nemen bij alles wat we doen. Zo stellen we ons voor aanvang van onze werkzaamheden voor aan buurtbewoners middels een brief, waarin we tevens aangeven wat we gaan doen. Voor aanvang van heiwerkzaamheden stemmen we met belanghebbenden af en voeren we opnames en trillings-monitoringen uit. We overleggen met de gemeente over aanpassingen aan de inrit, waardoor we niet met zwaar transport door de woonwijk hoeven te rijden.

Waarom vinden jullie het belangrijk om volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers te werken?

De pijlers van de gedragscode zijn allemaal punten waar wij bij Koopmans grote waarde aan hechten en ons in herkennen. Veiligheid staat bij Koopmans hoog in het vaandel. Binnenkort willen wij gecertificeerd zijn voor de Veiligheidsladder trede 4. Dit bereiken wij alleen maar met mensen om ons heen die zich ook bewust zijn van hun omgeving. Veilig werken doe je met vaklieden op een goed opgeruimde bouwplaats. Hierbij willen wij tevens een goede buur voor de omliggende bebouwing zijn.

Op welke pijler van de gedragscode zien jullie nog de meeste ruimte voor verbetering? En hoe gaan jullie dit bewerkstelligen?

Dat is zeker milieu. Door innovaties en ontwikkelingen in onze bouwmethodieken en producten willen we werken aan duurzame gebouwen. Hiervoor hebben we inmiddels ook onze eigen assemblagehal voor houten woningen opgestart (geWOONhout) en onderzoeken we de mogelijkheden voor andere soorten verdiepingsvloeren waarmee de CO2-uitstoot lager wordt.

Welke tip willen jullie nog meegeven aan de sector?

We staan met elkaar voor een hele opgave wat betreft woningbouw. Er is nog altijd een grote vraag naar nieuwe woningen. Het nieuwe stikstofbesluit vraagt van ons allen om te blijven innoveren voor duurzame oplossingen.

Bewuste Bouwers wenst het projectteam veel succes met alle nog uit te voeren werkzaamheden!

Meld ook jouw bouwplaats aan!

Wil je met jouw bouwplaats ook in het zonnetje worden gezet? Meld dan je bouwplaats hier aan. En wie weet mag je jouw bouwplaats de 4000ste noemen óf zien we een andere mooie reden om het project een podium te geven, zoals een Goed Voorbeeld of een Best Practice. 

Bezoekadres

Zilverstraat 69
2718 RP Zoetermeer

Postadres

Postbus 942
2700 AX Zoetermeer

Bewuste Bouwers

Bewuste Bouwers staan voor omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en veiligheid op en rond de bouwplaats. Lees meer